Vindere 2016

Vi har samlet alle vinderne til Danish Entrepreneurship Award 2016 i en oversigt herunder, så du nemt og hurtigt kan se, hvem der vandt og hvad deres idé var.

EDISON

Projekt Edison er en opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor de gennemgår en innovativ læringsproces.

Edison 1. plads

Projekt Edison, 1.plads

FIVR4 fra Fællesskolen Favrdal-Fjelstrup vandt førstepladsen med deres ambulancedrone, der flyver ud til trafikuheld med en nødhjælpskasse og sender billeder af de tilskadekomne til alarmcentralen, som kan sende det rigtige udstyr afsted.

Edison 2. plads

edison_2plads

W.A.B.S fra Skolen på Islands Brygge vandt andenpladsen med deres udviklede system, som skaber mere sikker trafik gennem sensorer på siden af bilerne, der registrerer cyklister og fodgængere for herefter at sende et signal til en vibrationsenhed i bilistens sikkerhedssele.

Edison 3. pladsedison_3plads

De Sikre Cyklister fra Fuglsanggårsskolen vandt tredjepladsen med et trafikspil, som involverer QR-koder og bevægelsesaktiviteter, for børn i børnehaver og indskolingen.

 

DA VINCI

Da Vinci er en udstillingskonkurrence, hvor elever fra ungdomsuddannelserne kan fremvise deres gode idéer.

Da Vinci 1. plads

Da Vinci 1.plads

Semmelweis fra Holsebro Tekniske Gymnasium vandt førstepladsen med en transportabel sprit-dispenser til det danske sygehusvæsen, som skal være med til at optimere hygiejnen på de danske sygehuse.

Da Vinci 2. plads

Da Vinci 2.plads

PalCo fra HTX Skjern vandt andenpladsen med deres opfindelse med pigge til at sætte på tage, der forebygger fugleafføring og på den måde mindsker smittefaren blandt landbrugsdyr.

Da Vinci 3. plads

Da Vinci 3.plads

PureSanity fra Vejle Tekniske Gymnasium vandt tredjepladsen med en sprit-dispenser til pårørende for at minimere smittefare på danske sygehuse.

 

IDÉKONKURRENCEN

Idékonkurrencen er en niveauopdelt pitching-konkurrence for elever og studerende. Der findes en vinder på grundskole-, ungdomsuddannelses- og videregående uddannelsesniveau.

Grundskolen

Idekonkurrence Grundskolen

A World of History fra Ryslinge Efterskole vandt Idékonkurrencen for Grundskoler med deres computerspil om Danmarkshistorien, som er udviklet til historieundervisning.

Ungdomsuddannelser

Idekonkurrence Ungdomsuddannelser

AllergyScan fra Tietgen HHX vandt Idékonkurrencen for ungdomsuddannelser med deres allergi-app, som kan fortælle brugeren, hvilke allergier et fødevareprodukt indeholder.

Videregående uddannelser

Idekonkurrence Videregående uddannelser

Book2wheel fra Erhvervsakademi Lillebælt vandt Idékonkurrencen for videregående uddannelser med deres online platform til leje og deling af cykler.

 

MIKROLEGATER

På Danish Entrepreneurship Award 2015 blev der uddelt tre Mikrolegater á 25.000 kr.

Vinder af mikrolegat, Jagder

Jadger fra Danmarks Tekniske Institut vandt et mikrolegat med deres sociale netværk for jagtinteresserede.

Vinder af mikrolegat, Unify Underwear

Unify Underwear fra Herningsholm Erhvervsgymnasium vandt et mikrolegat med deres fleksible BH-koncept, som består af udskiftelige stropper og bagstykker.

Vinder af mikrolegat, NutriagoNutriago fra Syddansk Universitet vandt et mikrolegat med deres intelligente sundhedsplatform, hvor brugerne med kun tre klik kan skræddersy deres nye kostplan.

 

Vi ønsker alle vinderne et stort tillykke! 🙂