Gæsteblogger: TRE DAGE MED EDISON

Johanne HJ fra Vorrevangskolen i Aarhus.

Johanne har skrevet et blogindlæg om, hvordan det var at arbejde med Edison.

foto

Jeg synes, det har været nogle gode dage. Jeg kan godt lide det der med, at man skal finde på noget nyt. Jeg kan også godt lide den måde, vi arbejdede på. Det var dejligt, at man lige kunne gå lidt rundt, hvis man havde brug for det, i stedet for at sidde på en stol ved et bord næsten hele dagen. Det var også fedt, at der ikke var noget, der hed A og B.

Praktikanterne var gode. Vi fik i hvert fald god hjælp ovre ved vores bord. Måden de ville have os til at arbejde og tænke var sjov. Det fysiske med at klappe osv. kunne jeg godt lide.
Man kom ligesom til at tænke på en masse ting, man ikke ville have tænkt på før. Vi fandt ud af det med at iværksætte er noget man kan bruge til mange ting. Alle ideerne var gode. Jeg lærte at man kan genbruge flere ting end jeg lige gik og troede. De tre Edison dage har lært mig meget. Praktikanterne vidste meget om at iværksætte ting. De viste os billeder af forskellige ting som er blevet genbrugt til f.eks. lamper, spejle og senge.

Vores projekt handlede om at genbruge vand. Vi vil tage vandet vi vasker hænder i og sende det over i toilettet, for toiletvandet behøver ikke at være rent for at skylle ud. Det ville både spare vand og penge, som man enten kan spare sammen eller sagtens ville kunne bruge til noget andet. Det tog lidt tid at finde ud af, hvordan det skulle fungere. En af praktikanterne hjalp os med at få en tanke. Vi fandt også selv ud af det til sidst, sådan helt.

I det hele taget kunne jeg bare godt lide at man var fysisk næsten hele tiden. Nu glæder jeg mig til at se hvad dommerne synes om vores skulptur/model og hvad de synes om selve ideen.

Stay tuned, for at se hvordan Johannes gruppe klare sig eller kom forbi Regionalfinalen i Aarhus, og se ideerne med dine egne øjne.