Gæsteblogger: Tøjbiblioteket

Er du også træt af at kigge i et skab fyldt med tøj og ikke have noget at tage på? Pengepungen er tom, og du skal til den store fest om blot én uge! Læs med her og hør vores bud på en genial løsning.

logo_payoff

Hvad er Tøjbiblioteket?
Tøjbiblioteket er en platform, hvor vi skaber ét stort online klædeskab. Her er det muligt at leje og udleje tøj imellem hinanden og derved få nem og billig adgang til et varierende klædeskab.

I tøjbibliotek udlejes der tøj i form af kjoler til fredagens fest, cocktail- og gallatøj, vintage tøj samt tematøj. Alt skal foregå via en online platform med søgefunktioner som; mærke, stand, afstand og pris, der gør det muligt at få et varierende klædeskab til særlige lejligheder. Udlejer uploader billeder af det tøj, de er interesserede i at udleje samt informationer om tøjet, hvorefter det er tilgængeligt på hjemmesiden til udlejning. Lejer kan således nemt søge ud fra opstillede søgefunktioner for at finde det, der søges efter. Lejer har derefter mulighed for at tage direkte kontakt til udlejer, hvor det praktiske med prøvning af tøj, levering og betaling aftales. Lige nu er den online platform vores Facebookside, hvor kunderne kan indsende billeder af det tøj, de vil udleje, og derefter lægger vi det op på siden (www.facebook.dk/tojbiblioteket)

Cover - Kopi

Sådan startede det
Konceptet tager udgangspunkt i teamets egne behov om et varierende klædeskab til få penge. Det kan være svært at finde penge i budgettet til at bære det nyeste tøj, når man er studerende, og denne problematik ville vi finde en løsning på. En løsning, som satte fokus på bæredygtighed med deleøkonomi som udgangspunkt, som også er et stort emne i medierne til dato. Vi fandt hurtigt på konceptet Tøjbiblioteket.

Platform
På nuværende tidspunkt arbejder vi på at skabe ønskeplatformen i form af en hjemmeside, så der forhåbentlig kan komme flere udlejninger. Med en sådan platform vil det blive nemmere for brugere at uploade billeder, men også at søge og finde frem til det tøj, man ønsker at leje. Derudover muliggør hjemmesiden også et større fokus på sikkerhed, så brugerne trygt kan udleje deres tøj. For at skabe større kendskab til Tøjbiblioteket, bliver der afholdt en event i Mejlgade i Aarhus d. 31.10.2014. Her vil der være mulighed for at høre mere om Tøjbiblioteket og for at kickstarte sin udlejning, da der vil være mulighed for at få taget billeder af sit medbragte tøj. Derudover vil det også være muligt at leje tøj til aftenens fest eller en anden begivenhed.

DM_1 - Kopi

Deltagelse til DM i Entreprenørskab 2014
I maj 2014 blev vi udtaget til at deltage i DM i Entreprenørskab i Børssalen i København i forbindelse med Start Up Programme. Vi deltog i kategorien ”mobil og web”. Det var en stor anerkendelse af vores koncept og en god oplevelse, hvor vi blev udfordret ved at stå på en scene og skulle pitche foran mere end 100 mennesker. Vi arbejdede intensivt op til den store dag og fik testet vores samarbejde, og vi udviklede os også meget.

Udvikling af os som iværksættere
Det spændende ved at tage en uddannelse i entreprenørskab er at få mulighed for at prøve grænser og evner af i trygge rammer. Vi bliver guidet af vores undervisere til at gå i den rigtige retning. Det er lærerigt at være en del af hele processen fra idé til udvikling til virkelighed, hvor vi får mulighed for at teste vores teorier i praksis. Det er interessant at arbejde med sit eget projekt fremfor en fiktiv case, vi får stillet af vores undervisere.

Personligt har vi udviklet os i og med, at vi tør at springe ud i nogle ting, hvor vi sjældent ved, hvad facit er. Vi tager nogle chancer, og falder vi, samler vi det op, som vi kan bruge og bevæger os videre.

Mette Rathmann Erenskjold og Kirstine Knudsen
info@tojbiblioteket.dk

5 tanker om "Gæsteblogger: Tøjbiblioteket"

 1. Det er en super god ide 🙂

  I gør netop brug af den moderne teknologi og dens muligheder, hvilke mange overserer.

  Held og lykke!

 2. Tak for tippet! Jeg er studerende og har virkelig et stramt budget.
  Et sted jeg også tit handler gennem er http://www.megashopping.dk
  Herigennem kan man spare penge ved at handle hos de forskellige webshops, som man plejer – nu får man bare en procentdel af købesummen tilbage. Der er flere hundrede webshops på siden, så der er nok at tage af.

  Mvh Mathias

 3. Pingback: Spar på budgettet på tøj, møbler osv og hjælp miljøet ;-) | ~Thildes Blog - Om bæredygtigt liv og hvordan jeg sparer penge i hverdagen

 4. Det er en rigtig god idé! 🙂 Jeg har også en alt for stor lyst til at købe tøj og desværre alt for stramt budget på SU hehe. Selvom jeg arbejder 25 timer om ugen, så ryger pengene jo hurtigt på husleje og andre huslige udgifter, såsom husleje,bilforsikring, Tv-abb osv. Jeg har dog gennemgået alle mine månedlige udgifter via sammenligningstjenester og nu har jeg omkring 800kr ekstra om måneden. Og jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde det meste af det bruges på tøj 🙂

Der er lukket for kommentarer.