Gæsteblogger: Hans Christian Arnklit

Iværksætteri i kunstnerisk forstand

Mit navn er Hans Christian Arnklit. Jeg bor i Odense, men er født og opvokset i Aalborg. Jeg er 32 år gammel og selvlært inden for grafik, kunst og design.

Arnklit - The Golden City

Arnklit – The Golden City

Jeg startede op som selvstændig i 2011, hvor jeg stiftede enkeltmandsvirksomheden MAROLLEN.dk, som senere skiftede navn til ARNKLIT. Jeg har altid hørt, at det er svært at starte en virksomhed. Men det er det ikke; det er faktisk ret nemt. Jeg forsøgte at lave en forretningsplan, men jeg syntes ikke, at jeg kunne lave en, som faktisk ville hjælpe mig ret meget, så jeg startede bare op. Jeg lavede en strategi, der hed: Hvis jeg ikke sælger noget, så køber jeg heller ikke noget. Jeg havde virkelig ikke lyst til at låne penge til at starte op med. For lånte jeg ingen penge, og brugte jeg ingen penge, så var der heller ikke nogen risiko. Så kunne jeg stille og roligt bygge min virksomhed op. Jeg har igennem alle årene haft en deltidsstilling på nogle få timer om ugen ved siden af, og det har været nok til at sikre, at jeg kan betale regninger.

Som kunstner startede jeg også op som selvstændig, fordi jeg havde en følelse af, at der skulle ske noget nyt – også med min kunst. Det første jeg måtte gøre, var at finde mine styrker. Hvad er jeg aller bedst til? Jeg var god til at male, men min opgave var, at jeg måtte finde et mere nutidigt kunstudtryk. Jeg fandt frem til, at jeg er god til at fotografere og til grafisk design. Det, kombineret med min fantasi, skulle være styrken i min kunst fremadrettet. Ud af de tanker udgav jeg bogen NON FOOD, som er en lækkert designet bog med 50 opskrifter på ting, man ikke kan spise. Jeg startede min virksomhed og udviklede og solgte min bog.

Kunst i byggebranchen og byfornyelse 
De sidste 5 års tid har ikke været galleriernes yndlingsår. De sælger generelt meget lidt sammenlignet med tidligere. Så i 2013 satte jeg nye mål for min virksomhed. Vi skulle ramme et publikum, som faktisk havde penge at lave kunst for. Jeg stak fingeren i jorden og tænkte: ”Hvor flyder pengene nemmere?” Og dér fik jeg øje på byggebranchen. Det fik mig i gang med udsmykningsopgaver og streetart. Streetart, fordi det er blevet moderne og sjovt at lave. Streetart er cool og eftertragtet og kan bruges til markedsføring.

Arnklit - Playspot Odense

Arnklit – Playspot Odense

I dag arbejder jeg meget med byfornyelse og bruger byrummet som kunstscene. I virksomheden har vi i dag stor erfaring med byrummet og har udviklet vores egne teknikker inden for udsmykning. Det gør os attraktive, når det komme til at sætte fokus på et byområde eller event.

Lige nu kan man opleve en installation midt i centrum af Odense, hvor man (visuelt) bliver taget med 66 meter op i luften, mens man stadig har benene solidt plantet på jorden. Her har jeg skabt en illusion af at stå på toppen af det kommende højhus på Thomas B. Thriges Gade. Intentionen bag installationen er at give Odenses borgere og gæster en fornemmelse af, hvordan det føles at stå på kanten af et højhus og kigge ud over byen. Titlen på værket er ”Odense På Toppen”

Se mere om installationen i videoen: https://vimeo.com/135765249

Arnklit - "Odense på Toppen"

Arnklit – “Odense på Toppen”

Det er sjovt at arbejde kreativt og innovativt, men man skal huske, at man nemt bruger mere tid på at sælge og facilitere idéen, end man egentlig gør på at udføre arbejdet. Så man skal synes, at alle processer af det at være iværksætter er sjovt og spændende.

Som iværksætter synes jeg, at det er vigtigt, at man siger JA! og kun meget lidt Nej!

  • Man tager alle muligheder, der byder sig.
  • Man er ikke doven.
  • Man er fleksibel og imødekommende.
  • Man kan tage hurtige beslutninger.
  • Man er ihærdig og stædig, men ikke dumstæ
  • Man kommer heller ikke udenom, at man skal være god til at netværke med andre i branchen.

www.Art-arnklit.dk