Foredragszonerne på Danish Entrepreneurship Award 2015

På Danish Entrepreneurship Award 2015 har vi samlet et fedt program, og vi glæder os til at I kommer den 19. november og ser, hvad der rører sig. Indtil da har vi her samlet en lille forsmag på, hvad I kan høre i de 4 Foredragszoner.

I Foredragszonen kan du høre en masse inspirerende foredrag, som kan hjælpe dig med dine ideer og hjælpe dig på vej. Du kan se tidsplanen og læse lidt om de forskellige foredragsholdere herunder.

Udklip
Nina Victoria Berg og Anniken Sand

 

Nina og Anniken stiftede i 2014 ISTID. Virksomheden startede med gadesalg, men de to stiftere har nu en butik på Jægersborggade i København. Her eksperimenterer de med friske, økologiske råvarer, flydende nitrogen og smagsindtryk. Isen bliver produceret for øjnene af kunderne, og metoden sikrer, at der ikke er iskrystaller eller tilsætningsstoffer i isen.

Til Award2015 vil Nina og Anniken fortælle om deres rejse fra den første levering af flydende nitrogen og gadesalg til en butik. De fortæller om, hvordan LEAN start-up tankegangen har hjulpet dem med hurtigt at bevæge sig fra ide til virkelighed og om fejl og succeser på vejen.

Rasmus Christensen

Rasmus er født i Vestjylland, og hans far er fisker. Derfor har Rasmus altid haft fiskeri tæt inde på kroppen og det var også en stor del af hans gennem hans uddannelse. Rasmus har skabt virksomheden Macellum, der bygger på et system, der på en lettere og mere overskuelig måde viser auktionspriser på fisk.

Rasmus fortæller til Award2015 om, hvordan han er endt til møde med direktøren for NASDAQ, SAXO Bank og om alle de udfordringer, han er stødt på undervejs – for når det går op ad bakke går det som regel også ned igen.

Magnus Klofsten

Magnus Klofsten er professor og founding director af Centre for Innovation and Entrepreneurship (CIE) på Linköping Universitet i Sverige. Han er også professor på division Project, Innovations and Entrepreneurship (PIE). Hans forskning er orienteret mod tidlig vækst og udvikling af teknologibaserede virksomheder, finansiering af nye ventures og relationer mellem universiteter og industri. Derudover har han i årenes løb været involveret i en række projekter om innovation og entreprenørskab, både som underviser, forsker og vejleder.

Magnus Klofsten fortæller til Award2015 om den nyeste forskning inden for innovation og entreprenørskab.

Foredraget foregår på engelsk.

Helena Larsen

Helena Larsen arbejder i Patent- og Varemærkestyrelsen og fortæller om, hvordan du kan beskytte dine ideer og din viden, så din idé bliver styrket. Hun fortæller, hvordan man kan få styr på rettigheder, offentliggørelse og hvad der ellers er vigtigt at vide om beskyttelse af idéer og viden. Helena introducerer blandt andet en række gratis værktøjer, der kan bruges når du skal beskytte ideer og viden.

Helena Larsen kommer til Award2015 rundt om spørgsmål som

 • Er min idé allerede opfundet?
 • Hvor mange deltaljer kan jeg fortælle om min idé til en konkurrence?
 • Hvor meget kan jeg vise af min idé på en messe?
 • Hvordan kan jeg beskytte min idé?
 • Hvordan kan jeg tjene penge på min idé?

Lene Andersen

Lene Andersen er futurist, økonom og filosof og tager os med på en rejse gennem tid og teknologi og giver en ide om det samfund, vi kommer til at leve i resten af livet. De seneste års hurtige teknologiske udvikling har ændret den måde vi kommunikerer på, rejser på, arbejder, underholder os osv. Hvilken verden venter os derude i det 21. århundrede? Kan vi lære noget fra vores fortid?  Kommer biler til at flyve og vil det være muligt at uploade min hukommelse og minder til ”skyen”? Og hvilket slags menneske vil jeg blive, hvis jeg gør det?

Foredraget foregår på engelsk.

Mathilde Mackowski

Mathilde Mackowski er medstifter og ejer af Sinful.dk, der er Skandinaviens største erotiske webshop. Sinful blev stiftet i 2008 og startede som en to-mandsvirksomhed i en lille lejlighed i Silkeborg, men har i dag 40 medarbejdere og er online i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Hør oplægget hvor Mathilde Mackowski fortæller om:

 • Hendes personlige historie
 • Hvordan den rette indstilling “giver pote”
 • De største udfordringer ved iværksætterlivet
 • Hvor meget din vilje kan drive dit værk
 • Vejen til Sinfuls succes

Mikko Jaatinen

Mikko Jaatinen startede sin iværksætterrejse i den finske udgave af Company Programme og er nu en del af teamet bag Nordic Business Forum. Mikko vil fortælle om sine egne iværksætteroplevelser, sit arbejde med Nordic Business Forum og det gennemgående fokus på at udvikle et entreprenørielt mindset.

Hvordan får man hot-shots som Arnold Schwarzenegger, Sir Ken Robinson og Simon Sinek til at komme til sit event? Hør Mikko Jaatinen fra Nordic Business Forum fortælle, hvordan man sammensætter et internationalt event med fokus på ”the entrepreneurial mindset” og tiltrækker keynotes og gæster fra nær og fjern.

Foredraget foregår på engelsk.

Christian Olesen

Har du styr på din pitch? Hvad er en pitch egentlig??

Christian Olesen er serieiværksætter, tidligere vinder af pitchingkonkurrencen ved Danish Entrepreneurship Award og så har han haft stor succes ved idé- og pitchingkonkurrencer landet over.

Den Gode Pitch er en ny, kort e-bog, udgivet af Fonden For Entreprenørskab, der dissekerer og udforsker pitchens forskellige former og elementer. Christian Olesen er forfatteren bag, og i hans oplæg fortæller han om, hvad der gør “konkurrencepitchen” helt speciel.

Til daglig er Christian Olesen direktør i Velocator, der laver smart GPS-sporing til cykler.

Bliv din egen boss – iværksættere under 15 år

Kan man starte egen virksomhed, mens man går i skole? Svaret er JA! Anna Bigandt (Bybigandt) og Kasper Schierff (KaspersNyeBrugteCykler) fortæller, hvor idéerne kom fra, hvordan de turde blive deres egen boss, og hvordan man får tid til at have virksomhed, når skole, venner og fritidsinteresser også skal passes

Dorte Møller Madsen

Efter 20 år i IT-branchen med salg og markedsføring både på operationelt og strategisk niveau tog Dorte springet i 2013 og fulgte sin drøm om at blive selvstændig. Dortes varemærke er en smittende energi og entusiasme og et ønske om at udvikle virksomheder til at kunne begå sig professionelt online.

Kom forbi og bliv inspireret af hvordan du og din virksomhed kan bruge sociale medier til at markedsføre og sælge dit produkt. Få tips til din digitale strategi, så du bedre kan prioritere dine indsatser og blive mere kundemagnetisk. Dorte Møller Madsen deler også historien om, hvordan hun på kort tid selv er gået fra ukendt til internationalt kendt alene med brug af digitale kanaler.

Claus Skovsted

Claus Skovsted er medstifter af bar’sushi, og målsætningen har fra starten været at lave sushi, der er af højeste kvalitet og af international klasse. Og madoplevelsen er skabt af kokke, der er fast besluttede på at levere fremragende håndværk.

Claus Skovsted har siden 1995 været med til at udvikle og åbne koncepter i restaurationsbranchen. Han har ikke nogen uddannelse, og har før tiden som iværksætter og restauratør, været i militæret og arbejdet som dykkerinstruktør i udlandet i en årrække.

På dagen vil Claus Skovsted fortælle om, hvordan han:

 • Fandt sin passion og førte den ud i livet ved både at have hjernen og hjertet med
 • Har truffet valg, som ikke altid er logiske for omgivelserne, og forfulgte en drøm – som flere rystede lidt på hovedet af.
 • Har oplevet det, når det hele har været optur, men også hvordan det er, når sværere valg skal træffes, du får nogle slag og alt ikke lige går, som det skal.
 • Og du kan godt glæde dig – det bliver både medrivende, motiverende og sjovt. Claus Skovsted er nemlig en seriøs spiller i restaurationsbranchen, men samtidig også lidt af en eventyrer og gøgler.

Glenn Mott

Eventure er en dansk forening, der opbygger støtteprojekter i udviklingslande. Foreningens nuværende fokus er på Projekt Zambia – et sammenhængende projekt med kvalitetstilbud til børn og unge i det nordlige Zambia. Projekt Zambia er et fysisk projekt ved Lake Tanganyika, og stedets faciliteter tæller blandt andet en idrætsefterskole og en mobil indskole. Projektet udbyder gratis tilbud til udvalgte børn og unge, som ikke selv har de økonomiske forudsætninger for at komme igennem uddannelsessystemet. Kom og mød stifteren og idémanden bag projektet og hør om projektets begyndelse, udfordringer, resultater og fremtidige mål.